odysseia.eu

11o Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ

11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΓΩΝ

10 – 16 Μαΐου 2022 στην Ταινιοθήκη της Ελλλάδος

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ – ένας θεσμός 25 χρόνων – με θεματικό τίτλο Οικουμενική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 – 16 Μαΐου 2022.

Πρόκειται για τη διοργάνωση που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η σκηνοθέτης Μέμη Σπυράτου και υλοποιείται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού ΟΔΥΣΣΕΙΑ σε συνεργασία με τη ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ICOM).

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από 10 έως 15 Μαΐου 2022 ενώ η Απονομή των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 16 Μαΐου 2022 όπου η Μαρία Φαραντούρη στον Αστερισμό της Ανδρομέδας ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον οποίο αφιερώνεται το Φεστιβάλ.

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ τελεί υπό τις ύψιστες Αιγίδες της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

 

Πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ε.Ο.Τ. της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022